Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Kemence Galéria

hu
Kemence Galéria | E78 - Kemence Galéria

NEM MOST MOST - Juhász Villő PTE-MK festőművész szakos hallgató önálló kiállítása

Jegytípusok

A kiállítás ingyenesen megtekinthető.

NEM MOST MOST - Juhász Villő PTE-MK festőművész szakos hallgató önálló kiállítása

Jegyinfó

Megnyitó: Június 2. 17.00 óra Kemence Galéria.

Juhász Villő emberi viselkedések és a testbeszéd megnyilvánulásának témáját dolgozza fel figurális alkotásain. Elsősorban olyan helyzetek érdeklik, ahol az emberek kissé ellazulnak, kilépnek a megszokott körforgásból: utazások, más kultúrával való találkozás, szórakozóhelyek látogatása. Ezekre a cselekvésekre sokszor nincsenek kialakított viselkedési normák, így van, hogy a diszkomfort érzés vagy az izgalom (esetleg az alkohol) vezérli a  cselekvőt. Közös a felsoroltakban, hogy ezek olyan helyzetek, amikor kikapcsolódhatunk – még ha csak pár órára is –, amikor felerősödnek bizonyos igények, hiányok, problémák, visszafolytott érzelmek, és amikor kapunk egy ideiglenes szabadságérzetet. Juhász Villőt a fenti helyzetekben az foglalkoztatja, hogy milyen hatással vagyunk társainkra, illetve milyen lenyomatot hagyunk a környezetünkön.

 

„A társaságban betöltött szerep, illetve aktuális hangulat legnyilvánvalóbb lenyomata a testbeszéd. Az esetek nagy részében két ember pillanatnyi viszonyát sokkal jobban meg lehet ragadni egy mozdulatban vagy akár mozdulatlanságban, ahogy egymás mellett elhelyezkednek. Ezt a láthatatlan, kimondhatatlan kapcsolatot jelenítem meg alkotásaimon, ahogy egy, kettő vagy több ember alkalmazkodik, viszonyul egymáshoz és közösen uralják a közvetlen környezetet, személyiségük élettel tölti meg, illetve hogyan változtatják meg azt.”

 

A Kemence Galériában 5 nagyobb és 3 kisebb méretű munka látható, melyek a fent leírt témát dolgozzák fel. A festmények egy részét közvetlen az egyetem bezárása és a kijárási korlátozás előtt készítette, a másik felét pedig közvetlen utána. A járványhelyzetre így reflektál Villő: „Nagyon szeretek társaságban lenni, így különösen érdekes, hogy a korábbi munkáimat más szemmel kezdtem el nézni, az újabbak megalkotását pedig már befolyásolta a koronavírusjárvány generálta kényszerhelyzetből adódó tapasztalataim. A kiállítással szeretném megmutatni a társaság fontosságát, meghittségét, főleg világjárvány idején, amikor rájövünk, hogy mekkora kiváltság a személyes találkozás és a baráti társaság.”

 

A Kemence Galéria hitvallása, hogy a fiatal művész generációt karolja fel majd velük együtt a gyermek és ifjú korosztályt célozza meg a kiállítást kísérő (gyermek) programokkal, de az éves tervben szerepel művészeti tábor, kiállítókkal közös workshop, pályázat és egyéb színes program. A PTE-Művészeti Karával együttműködésben, már több ehhez hasonló kiállítás volt a Kemencében, ebben az évben országosra is kiterjedt pályázatnak köszönhetőn.

HelyszínKemence Galéria | E78 - Kemence Galéria

Leírás

A Kemence Galéria az E78 épületben található.

Hasonló programok

    Még több program

    Kapcsolódó galériák

    Kapcsolódó hírek